Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. oktober 2013 kl 21.30 Visepresidenten

Ingen drømmejobb


Møt Selina Meyer, fraskilt alenemor og visepresident i USA, spilt av Julia Louis-Dreyfus. Seinfeld-stjernen fikk Emmy-pris for sin hovedrolle i denne komiserien fra HBO.

Selina Meyer er tidligere senator, og har også en gang stilt til valg som amerikansk president. Nå blir hun i stedet valgt til visepresident. Det er en rolle som får henne til å føle seg maktesløs, oversett og utilfreds. I tillegg er forholdet til presidenten og hans stab mildt sagt anstrengt.

"Politikk handler om mennesker", lyder Selinas livsmotto. Men jobben som visepresident viser seg i stedet å være alt hun har blitt advart mot.

Vi følger Selina og staben hennes i kampen for å gjøre en forskjell, uten snuble i det daglige politiske spillet som pågår i Det hvite hus. Her kan selv de mest banale avgjørelser få uante konsekvenser.

Staben
Selinas nærmeste medarbeider er stabssjef Amy (Anna Chlumsky). Hun setter daglig sitt gode rykte på spill for å redde Selinas politiske troverdighet.

Minst like lojal er visepresidentens personlige rådgiver og fortrolige, Gary (Tony Hale).

Pressetalsmann Mike (Matt Walsh) har også tilhørt staben lenge, men hans dedikasjon til jobben er noe mer tvilsom. Faktisk går han så langt at han dikter opp et kjæledyr for å slippe unna en gang i blant.

Visepresidentens personlige assistent Sue (Sufe Bradshaw) er direkte og frittalende, og skryter av at hun er verdens tredje mest innflytelsesrike person, etter presidenten og visepresidenten.

Amerikansk komiserie
Originaltittel: Veep
Produksjon: HBO (2012)
I rollene: Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale, Matt Walsh, Sufe Bradshaw, Timothy Bradshaw m.fl.
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900