Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. september 2000 kl 16.00 Trigger

Trigger

NRK1 fredag 8. september kl 16.00
Trigger

Ungdommens fredagsunderholdning
\"Trigger\" er navnet på NRKs nye ungdomssatsing på fredager. Resepten er to timer direktesendt underholdning med Thomas Numme som ankermann i studio og Solveig Kloppen som utegående reporter. - Vi kommer til å legge stor vekt på at programmet går direkte, med den nerven det alltid er i slike sendinger, sier prosjektleder Mette Kristensen.

Trigger erstatter Go?elg, og mye er annerledes.

- Vi satser på en roligere stil i studio, og vi skal ikke ha direkte kommunikasjon med seerne på telefon slik det var i Go\'elg. Vi skal lage et program for en eldre målgruppe enn \"Elgen\" gjorde, derfor må vi bruke andre virkemidler for å få kontakt med seerne, sier Kristensen.

I stedet for telefon vil seerne kunne kommunisere med studio via tekstmeldinger (SMS) eller e-post. For eksempel skal svar på konkurranser som seerne kan delta i, primært komme inn på disse måtene. Det skal også andre typer henvendelser gjøre.

Programledere med humor
Thomas Numme tar på seg jobben som ankermann i studio og skal holde det hele sammen. Hans kompanjong Solveig Kloppen skal hovedsaklig fungere som utegående reporter, men hun kommer også til å være bidragsyter i studio.

- De to har masse humor i seg, og passer svært godt sammen. Jeg tror det kan komme mye morsomt ut av dette samarbeidet, sier Mette Kristensen.

Variert meny
Seerne kommer fortsatt til å være en aktiv del av programmet. I tillegg til kommunikasjon per tekstmeldinger og e-post får de anledning til å sende inn bidrag i form av selvproduserte videoer. Seerne skal lage disse videoene med utgangspunkt i temaer Solveig og Thomas på forhånd har presentert. De kan også ønske seg sine favoritt-musikkvideoer.

- I tillegg blir det gjester i studio, filmspalter og kulturstoff, og vi skal ha besøk av forskjellige band som spiller live under sending, sier Kristensen.

Thomas og Solveig tar for seg det meste som rører seg rundt omkring. Dette vil de formidle gjennom reportasjer og sketsjer, og humor spiller en viktig rolle.

Trigger har også plass til animasjonsfilm, ønskerepriser fra NRKs mangfoldige arkiv og serier. En slik serie er den svenske produksjonen \"16\" som sendes i åtte deler.

Det er med andre ord mye å glede seg til når Trigger kommer på skjermen fredags- ettermiddagene!

NRK1 fredag kl 16.00

Bilde
Solveig Kloppen og Thomas Numme presenterer Trigger. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert ungdomsunderholdning
I studio: Thomas Numme og Solveig Kloppen
Prosjektleder: Mette Kristensen
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no)