Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. mai 2004 kl 23.40 Novellefilm: Velkommen til Tomas og Jill

Sliten kjærlighet

NRK1 sender i kveld den første av en serie svenske novellefilmer laget av unge filmskapere. "Velkommen til Tomas og Jill" en fornøyelig og tankevekkende historie om to høyst ulike ektepar som møtes gjennom en kontaktannonse.

Etter flere års ekteskap greier ikke lenger Tomas og Jill å nå fram til hverandre, verken fysisk eller følelsesmessig. Livet i den store villaen kjennes fattig på lidenskap og opplevelser. Begge lengter desperat etter noe som kan rive dem ut av deres fastgrodde roller.

I samme småby lever et annet par på samme alder, Anela og Vladimir. De kom til Sverige som innvandrere for noen år siden, og kjenner seg fortsatt helt isolert fra det svenske samfunnet. Følelsen av utenforskap har ført til stigende irritasjon og spenning mellom dem. Det de trenger, tror de, er svenske venner.

Når disse to parene i 30-årene møtes, er det altså med svært ulike forventninger og forutsetninger. Det er et minefelt av misforståelser de begir seg inn i, og nervene er i helspenn hos alle fire.

Unge filmtalenter
"Velkommen til Tomas og Jill" inngår i et svensk prosjekt der unge filmskapere som ennå ikke har spillefilmdebutert, blir presentert. Målet har vært å skape et veksthus for unge talenter og et vindu for deres arbeider.

Regien er ved Henrik Georgsson, som tidligere har gjort seg bemerket med flere dokumentarfilmer. Manuset er skrevet av hans ektefelle, den svenske forfatteren Sara Kaderfors, som er særlig kjent for sine ungdomsbøker.

Svensk novellefilm (2002)
Originaltittel: Välkommen till Tomas & Jill
I rollene: Erika Höghede, Göran Berlander, Aida Gordon, Zeljko Santrac
Regi: Henrik Georgsson
Manus: Sara Kadefors
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99