Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 23. juni 2003 kl 19.30 Cosmomind: Krise

Når ting går galt

Danske Benedicte måtte si opp jobben som au pair i Paris. (Foto: DR)
Danske Benedicte måtte si opp jobben som au pair i Paris. (Foto: DR)
Hva gjør du hvis alt går galt i utlandet? I kveld skal vi møte to norske jenter som opplevde at ingenting gikk som planlagt i Spania, og danske Benedicte som hadde uflaks med vertsfamilien sin i Paris.

Vi møter Merete og Margrethe hjemme i Stavanger der Merete arbeider på bar og Margrethe i en barnehage. Nå lærer de begge spansk på fritiden, og ønsker å forsøke seg en gang til i Spania. Forrige gang de reiste dit, møtte de mye motgang, og etter bare fire uker bestemte de seg for å dra hjem. I kveld forteller de om hva som gikk galt, og hvordan det føltes når reisedrømmen forsvant i motbakkene.

Mistrivdes som au pair
Danske Benedicte reiste til Paris som au pair, men kom ikke overens med familien. Hun fikk ikke lov til å bruke rommet sitt før etter klokken åtte om kvelden, kunne ikke ta med venner hjem og måtte tvinge familiens sønn til å gjøre ting han ikke ville. Til slutt fikk hun nok av kritiseringen fra foreldrene og sa opp jobben. Nå har hun fått en ny jobb som servitør på en indisk restaurant.

Om "Cosmomind"
Har du lyst til å jobbe eller studere i utlandet? Gjennom åtte program møter vi ulike skandinaviske ungdommer som har drømt om det samme – og gjort noe med det.

Serien følges opp på en egen nettside, www.cosmomind.com/no, der du får vite mer om hvordan ungdommene opplever det å leve i et fremmed land. På nettsiden får du vite mer om yrkene eller studiene som presenteres i tv-programmene, og hvordan du kan realisere din egen drøm om å reise. Den norske delen av nettstedet driftes av Ungieuropa.no.

Videodagbøker
Tre ungdommer går igjen i hele serien: svenske Jessica, norske Jørgen og danske Tanja. De har laget videodagbøker fra hver sin kant av verden, der de forteller om sin hverdag. Jessica (21) studerer til veterinær i Budapest, Jørgen (24) leser journalistikk i Brisbane i Australia, mens Tanja (21) arbeider i Spania.

Nordisk samproduksjon
Prosjektleder: Egil Eikvil
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96


LENKER
  • www.cosmomind.com/no