Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. september 1999 kl 20.05 Vestavind

Vestavind (ttv)


NRK1 torsdag 23. september kl 20.05
Vestavind (4:17)

Agnes får jobb hos familien Ahlsen

Agnes (Hildegun Riise) måtte reise hjem til Vestlandet etter sitt besøk på Frogner hos enkefru Kristine Ahlsen (Mona Hofland). Men snart kommer det brev fra den gode enkefru med spørsmål om Agnes vil ha jobb i familiens gardinbutikk.
Fru Ahlsen skriver at hun savner henne og at hun vil ha henne til Oslo og at hun kan bo hos dem. Agnes betror seg til farmoren Marie (Wenche Foss) igjen, som råder henne til å dra, men uten Joachim.
På jernbanestasjonen i Oslo støter Agnes på en lyshåret ung mann som tilbyr seg å følge henne til Frogner-trikken. Det blir et hastig, men betydningsfullt møte skal det vise seg.
Agnes installerer seg på pikeværelset hos enkefru Ahlsen og begynner i gardinforretningen. Plutselig en dag står den unge mannen fra stasjonen, Ivar Torgersen (Sven Nordin) fra Vika i butikken og inviterer Agnes med på badetur.

Vil Hallvar svikte faren?
Hjemme på Nedrebø sysler Hallvar (Lasse Lindtner) og kona Emma (Liv Bernhoft Osa) med flytteplaner. Denne nyheten kommer h elt overraskende på faren Sivert Nedrebø (Per Jansen) som får høre på butikken at sønnen og svigerdatteren skal flytte til en moderne leilighet i byen. Og verst av alt er at budbringeren er Algot Engan, Emmas far. - Hesten finner veien hjem av seg selv, men vet du hvor du hører hjemme? spør den skuffede faren. Sivert føler at Hallvar, som er odelsgutt, er i ferd med å miste interessen for å overta gården. Med en jobb på smelteverket som gir kontanter mellom hendene og fin leilighet i byen vil han kanskje aldri vende hjem til Nedrebø.

NRK1 torsdag kl. 20.05
Tidligere sendt 27.3.94

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Enkefru Ahlsen (Mona Hofland) tar godt imot Agnes (Hildegun Riise) når hun flytter inn. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)

2. Agnes (Hildegun Riise) møter Ivar Torgersen (Sven Nordin) og søt musikk oppstår. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)

Norsk dramaserie i 17 deler produsert av NRK Drama
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen