Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. august 2002 kl 20.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Rose-dilla

Mette Stensholt Schau skal vie all sin oppmerksomhet til rosene, i kveldens
Mette Stensholt Schau skal vie all sin oppmerksomhet til rosene, i kveldens "Grønn glede". Hun får som vanlig hjelp av gartneren Dag Arneson. (NRK-foto)
Dronningen av hagen, det må være den rette tittelen for rosene? De finnes i alle størrelser, nesten alle farger og sorter som er tilpasset de fleste hjørner av hagen. Duften kan være forførende, og et dryss av roser er sensuelt. Ja, var det ikke det Ari brukte for å få selveste prinsessen til å si ja?

I ”Grønn glede” i kveld er det altså rosene som står i sentrum for vår oppmerksomhet. Vi skal se nærmere de gleder og sorger roser byr på. Og vi er i det økologiske hjørnet, så noe gift blir det ikke å se i dette programmet. Vi skal på besøk til en dame som virkelig brenner for at det meste skal foregå naturlige former i hagen.

Rosetips
Det er ingen dans på roser å være stukket av rose-dilla. For det er jo nettopp disse skjønnhetene som skaper hodebry i hagen. Beskjæring, gjødsling med spesialvarer og så den hersens lusa. Nettopp når du syns det ligger an til flott blomstring da dukker det gjerne opp et eller annet som gjør at bladene blir gule, eller hullete, eller hvite av midd. Da er det på tide å stikk hodet i kjøkkenskapene. Fram med grønnsåpe eller skummet melk! Vi viser deg hva disse enkle midlene kan brukes til.

Om ”Grønn glede”
Hageserien ”Grønn glede” er et programkonsept som tar i bruk radio, internett, tv og bøker. Fra 4. april har programmet et fast innslag i Norgesglasset i P1 hver torsdag, og fra samme dato er nettsiden klar: www.nrk.no/hage

Programlederen holder til i Vestfold, men det blir også reportasjer fra to andre steder i landet i hvert program. Det blir hovedvekt på nord og vest, men også Telemark, Sørlandet og Østfold er med.

Egenprodusert hageserie fra NRK Vestfold og Naturredaksjonen, Faktaavdelingen
Programleder Mette Stensholt Schau, tlf: 91 01 51 94
Prosjektleder Anne Ognedal
Pressekontakt Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 41

Bilde
Mette Stensholt Schau skal vie all sin oppmerksomhet til rosene, i kveldens ”Grønn glede”. Hun får som vanlig hjelp av gartneren Dag Arneson . (NRK-foto)

LENKER
  • Hjemmeside