Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. november 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 9. november kl 20.05
Alternativ medisin (10:20)

Homøopatiske hospitaler

I kveldens utgave av \"Alternativ medisin\" får vi blant annet høre om homøopatiske hospitaler i England og Skottland. Videre skal vi se hvordan det går med de tre storrøykerne som har oppsøkt en akupunktør for å få hjelp til å slutte å røyke. Og en ny metode for behandling av barn med lammelser er under utprøving.
Før var det slik at barn med lammelser skulle opereres tidlig og beina gipses for å strekke ut musklene. Men sju år gamle Anne har det meste av livet sovet med et elektronisk apparat som stimulerer musklene slik at hun har unngått operasjon. Metoden blir nå vitenskapelige testet blant annet ved Rigshospitalet i København.
I England og Skottland finnes det kongelige homøopatiske hospitaler. Det er en behandlingsform som i århundrer har vært omgitt av mystikk og siden bannlyst av legestanden. Homøopatiske midler er sterkt fortynnede mineraler eller urter som sies å kunne frigjøre kroppens egne evner til helbredelse. I programmet møter vi lege og homøopat Gunnar Ødum og et par fornøyde pasienter.
I forrige program ble vi kjent med tre travle, storrøykende menn fra tv-bransjen som ville slutte å røyke. De hadde oppsøkt en akupunktør for å få hjelp til å takle røykesuget. Vi følger deres kvaler i de neste tre programmene.
Den danske biopat og urteterapeut Henrik Dilling gir gode råd om hvordan man på naturlig måte kan få bukt med en rekke problemer. Denne gangen er det råd for stress.
I programmet møter vi også den amerikanske forfatteren Carol Adrienne. Hun skrev sammen med James Redfield bestselgeren \"Den 9. innsikt\". I sin egen bok \"Grip livet\" forklarer Carol Adrienne hvordan vi kan finne meningen med livet ved å følge vår intuisjon og være oppmerksom på de begivenheter som skjer rundt oss.

Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41