Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 20. oktober 1999 kl 20.05 Brennende blomster

Brennende blomster (ttv)


NRK2 onsdag 20. oktober 20.05
Brennende blomster

Et uvanlig forhold

Herman er 15 år og skolegutt i Oslo med jobb som blomsterbud på si. En dag leverer han blomster til Rosa Stern som tar imot ham kun iført en løs silkekimono. Dette blir innledningen til en historie om en følsom og søkende gutt som lar seg besette av en uvanlig og mange år eldre kvinne.
Om dagen er Herman (Torstein Hølmebakk) på skolen sammen med vennene sine, deriblant Willy og Unni, som Herman har et godt øye til. Som de fleste andre på sin alder, er han mest opptatt av musikk og de neste skolefestene.
Jobben som blomsterbud fører ham en dag til Rosa Stern (Lise Fjeldstad), og nå åpner en ny verden seg for den unge gutten. Hennes leilighet er helt annerledes enn de han tidligere har sett: Dagslyset slipper ikke inn gjennom de tunge gardinene. Værelsene er fylt av en merkelig og hemmelighetsfull atmosfære. Rosa selv ser vurderende på ham, med øynene til en erfaren og over 40 år gammel kvinne.
I ukene som kommer får Herman flere buketter han skal levere til Rosa. Besøkene blir viktigere og viktigere for 15-åringen. Dessuten blir de stadig mer besettende. Rosa tar ham inn, åpner seg for ham og trekker ham mot seg...

Menneskene bak filmen
Eva Dahr og Eva Isaksen har regissert \"Brennende blomster\", som for dem begge var spillefilmdebut.
Eva Dahr har siden laget en rekke korfilmer, hvorav flere har høstet inn priser både i Norge og internasjonalt.
Eva Isaksen er kjent for blant annet \"Døden på Oslo S\", som bygger på en av Ingvar Ambjørnsens romaner om Pelle og Proffen. For filmen mottok Isaksen Filmkritikerprisen for beste regi (1990). Av andre filmer fra Isaksens hånd kan nevnes \"Det perfekte mord\" (1992) og \"Cellofan - med døden til følge\" som kom i 1998.
Lars Saabye Christensen har skrevet originalmanuskriptet til kveldens film. Han er en meget produktiv forfatter, som har flere diktsamlinger, romaner og skuespill på sin merittlise. I suksessromanen \"Beatles\" (1984) treffer vi for første gang Herman - Oslo- gutten som er handlingens hovedperson i \"Brennende blomster\".

NRK2 onsdag kl 20.05

Bilde (vis Scanpix/Internett)
1. En ny verden åpner seg for 15- åringen Herman når han møter Rosa Stern, en moden kvinne i 40-årene. (Foto: Norsk Film A/S)

2. Herman inngår et forhold til en 40-årig kvinne. (Foto: Norsk Film A/S)

3. Herman arbeider som blomsterbud på fritiden. (Foto: Norsk Film A/S)

Film - innkjøpt
Regi: Eva Dahr og Eva Isaksen
I rollene: Torstein Hølmebakk, Lise Fjeldstad, Karoline Waal, Jan Petter Berglund
Presskontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Hilde Ljøen tlf 23 04 72 36
Produksjonsland Norge, 1985