Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. mai 2006 kl 11.40 Chihiro og heksene

Prisbelønt japansk animasjonsfilm

Chihiro blir med foreldrene på en utflukt (Foto: Buena Vista)
Chihiro blir med foreldrene på en utflukt (Foto: Buena Vista)
Regissør Hayao Miyazaki har laget denne animasjonsfilmen om en liten pike som går seg vill. Sammen med foreldrene kommer Chihiro til en mørk tunnel. Hun er redd, men foreldrene tar henne med seg gjennom tunnelen. I enden er en forlatt fornøyelsespark.

Chihiro liker seg fortsatt ikke, men foreldrene oppdager et tomt spisested som lukter godt. Moren og faren forsyner seg av maten – og blir forvandlet til gigantiske griser. Forståelig nok blir Chihiro forskrekket og flykter. Etter hvert skjønner hun at parken er et merkelig sted hvor bisarre guder og monstre bor, et feriested for de overnaturlige etter oppholdet på Jorden.

Chihiro blir venn med en gutt kalt Haku, og hun blir snart klar over stedets regler. Den ene er at hun må arbeide, latskap tolereres ikke. Den andre er at hun må ta navnet "Sen". Haku sier at hvis hun glemmer sitt egentlige navn, vil hun aldri kunne forlate stedet.

Om filmen
Filmen vant Gullbjørnen i Berlin i 2001, og er Japans største kassasuksess gjennom alle tider. "Chihiro og heksene" er også svært populær i alle vestlige land den har vært vist i.

Japansk animasjonsfilm (2001)
Originaltittel: "Sen to Chihiro no Kamikakushi"
Regi: Hayao Miyazaki
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78