Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 25. oktober 2001 kl 21.40 Sopranos

Et lønnsomt drap

Tony og hans karer får mye penger mellom hendene etter å ha ranet og drept en colombiansk narkoboss. Mordet blir rettferdiggjort fordi colombianeren forsøkte å opparbeide et marked i Tonys territorium.

Mens gjengen feirer den vellykkede aksjonen med champagne og kvikke damer, drar Christopher og Adriana til New York for å hygge seg med teater og middag. De to møter musikeren Massive Genius og blir med ham hjem. Massive vil så gjerne komme i kontakt med Tonys venn Hesh.

Adriana har lyst til å skape sitt eget orkester og får Massive interessert i prosjektet. Imidlertid lukter Christopher lunta og forteller Adriana ganske omsvøpløst at den gode Massive egentlig gir blaffen i hennes musikalske fremstøt. Dette får Adriana til å tenne på alle plugger, og hun stormer vekk fra kjæresten.

Til slutt arrangerer Christopher et møte mellom Massive og Hesh. Igjen dreier diskusjonen seg om penger. Store penger!

Om serien
Vi møter et robust miljø der mord, blodhevn og avsindige skøyerstreker hører med i hverdagen. Den drivende kraft og pater familias er Tony Sopranos. En forretningsmann som også er aktiv mafiamedlem i lokalmiljøet nord i New Jersey. Han er en god far og varm venn og gjør så godt han kan for seg og familien.

Men så skjer det saker og ting som gjør at hans eksistensgrunnlag svikter. Det blir svikt i pengetilførselen, og makten ser ut til å fordampe. Han søker hjelp, og da bryter helvete løs, både innen familien og innen mafiakretsen.

Amerikansk dramaserie i 13 deler
Originaltittel: The Sopranos
Regi: David Chase
I rollene: James Gandolfini, Edie Falco, Nancy Marchand, Lorraine Bracco, Michael Imperioli
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53