Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. oktober 2012 kl 20.15 Hva har du i bagasjen, Saera?

Til Bangladesh med Saera Khan


Saera Khan er Arbeiderpartipolitiker, tidligere Stortingsrepresentant og har de siste årene jobbet i næringslivet. Da hun var 17 år lå hennes bangladeshiske far for døden og ville dele en hemmelighet: Saera hadde to halvsøsken på Hadeland.

Saeras far var i 10 år gift med en norske Anna og fikk barna Rune og Laila. Etter skilsmissen giftet faren seg på nytt med en kvinne fra Bangladesh og fikk Saera. Men etter fødselen valgt faren av ulike grunner å kutte kontakten med sin norske ekskone og barna på Hadeland.

Mange år senere da familiehemmeligheten var avslørt, bestemte Saera seg for å finne Laila og Rune. Jakten førte henne til frem til Laila. Etter flere samtaler fikk Saera arrangert et møte mellom faren og Laila. Faren deres hadde i mellomtiden blitt frisk igjen. Etter hvert ble familien gjenforent og Sarea fikk to nye søsken. Noen år senere døde faren og Lailas drøm om å se farens hjemland ble aldri oppfylt, før nå.

Om serien
Visste du at Vendela Kirsebom har tyrkisk pappa, mens Linni Meisters mamma er fra Sri Lanka? Disse to og fire andre norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine.

Foruten Tyrkia med Vendela Kirsebom og Sri Lanka med Linni Meister drar Noman Mubashir til USA med Mira Craig, Algerie med Christopher Dons, Bangladesh med Saera Kahn og til Rwanda med Kashfa King Gashamura.

I serien på seks episoder er sterke familiegjenforeninger og eksotiske reiseopplevelser gjennomgående.

Produsert av NRK Østlandssendingen 2012
Programleder: Noman Mubashir
Presseansvarlig: Nathalie Sprus, 23 04 45 75/909 42 708
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900