Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. oktober 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Hands-up på bryllupsdagen

Jackie (Fiona Dolman) og Mike (Jason Durr) overraskes med bryllupsselskap av vennene i Aidensfield. (Foto: Yorkshire Television)
Jackie (Fiona Dolman) og Mike (Jason Durr) overraskes med bryllupsselskap av vennene i Aidensfield. (Foto: Yorkshire Television)
En ungdomsforbyter på rømmen tvang Jackie med seg ut i skogen, med konstabel Mike i hælene. Han fikk befridd Jackie i siste liten, og i befippelsen kom han også til å fri til henne. I ukens episode av ”Med hjartet på rette staden” forsøker de to å snike seg til byfogden i all hemmelighet.

I dagene før Mike og Jackies avtale med byfogden i Aidensfield skjer det et ransforsøk mot en pengetransport på jernbanen. En av ranerne havner i slosskamp med signalmannen, og skader både seg selv og ham med et vådeskudd. De andre ranerne bringer den skadde kompisen til et skjulested utenfor byen og stikker av.

Tidsnok til vielsen?
David som losjerer ute hos Greengrass, observerer lys fra en nedlagt bondegård midt på natten. Neste dag drar konstabel Mike ut dit for å sjekke hva det er, men blir truet med gevær av den skadde raneren. Deretter bærer det av gårde i politibilen. Mike sitter i førersetet, med en geværpipe i ryggen, og raneren ber ham kjøre seg bort fra Aidensfield. Gode råd er nå dyre om Mike skal rekke vielsen hos byfodgen.

Mer om serien
Denne høsten og vinteren sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjarte på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman)..

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjarte på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjarte på rette staden” på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57