Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. mai 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Søndag er Sven-dag

Sven og Solveig gjennomgår revyforslagene. (Foto: Annelise Jackbo)
Sven og Solveig gjennomgår revyforslagene. (Foto: Annelise Jackbo)
Den andre uken på Solhov er over, og det betyr oppsummering av teaterfaglig rådgiver Sven Nordin som tar turen til Lyngseidet.

Det blir ikke bare moro å få Sven på besøk. Han skal hjelpe deltakerne med å få i land revyen de skal fremføre, og foreløpig synes han de mangler både humor og helhet.

Det er også tid for en liten reise for deltakerne. De drar til Tromsø for å gjøre seg kjent med storsalen der de skal ha premieren på revyen. Flere av dem synes scenen og salen er stor, og noen av deltakerne blir skremt med tanke på at det er bare åtte uker til de skal på scenen.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen