Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 2. mai 1999 kl 21.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 søndag 2. mai kl 21.30
Filmredaksjonen NRK

Kommunal kino i krise?

Konkurransen fra de store utenlandske kinokjedene melder seg. Hvordan møter norske kinoer denne nye situasjonen? Pål Bang-Hansen har sett nærmere på dette og besøkt den private kinoen i Oslo, IMAX på Aker Brygge.

I slutten av mai kommer den første dramatiske spillefilmen i IMAX-format. Det er Jean Jaques Annauds \"Wings of Courage\", basert på en sann historie om postflyvning på 1930-tallet. Pål Bang-Hansen har fått detaljene av IMAX-sjef Terje Kristiansen.

Filmfestivalen i Cannes
I påvente av Filmredaksjonen NRKs solide dekning av årets Filmfestival i Cannes, skal vi få en prøvesmak av filmen som skal avslutte årets festival; \"An Ideal Husband\". Filmen er basert på Oscar Wildes historie, og vi kan glede oss til å se stjerner som Cate Blanchett og Rupert Everett boltre seg med dette klassiske materialet.

Ukas filmpremierer
\"Forbrytelsen\" - en film av og med Clint Eastwood. Filmredaksjonens Else Karine Archer anmelder filmen og ser samtidig på Clint\'erns utvikling fra hardkokt detektiv og cowboy, til en mykere og mer reflektert mann.

\"Velvet Goldmine\" - britenes glamrock-arv, endelig sammenfattet i filmformat. Men hvor vellykket har dette blitt?

Videopremiere: \"The End of Violence\" -Wim Wenders film fra fjorårets Cannes-festival kommer nå direkte på video. En thriller med Gabriel Byrne og Andie MacDowell.

NRK2 søndag kl 21.30

Programleder: Else Karine Archer
Prosjektleder: Erlend Eskeland