Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. april 1999 kl 20.20 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 1. aril kl 20.20
Matador (13:32)

Slutt på Kristens tålmodighet?

Elisabeth Friis har i flere år blitt oppvartet av sin trofaste beundrer Kristen Skjern. Men nå er det mye som kan tyde på at tålmodigheten hans er i ferd med å ta slutt. Andre fristelser kan vise seg å bli for store.
Inn på banen kommer nemlig sakfører Skjold Hansens datter Iben. Etter en brutt forlovelse med en tysk løytnant, vender hun nå hjem for å søke en mer egnet partner...

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring. Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsebæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsebæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsebæk.

NRK1 torsdag kl 20.20


Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Kristen Skjern (Jesper Langberg) og Iben Skjold Hansen (Ulla Henningsen).

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51