Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 2. november 2007 kl 20.00 Berlinerpoplene

Margidos nyttår

Margido Neshov (Bjørn Sundquist) blir invitert til å feire nyttår hos enken Selma Vanvik (Anne Krigsvoll). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Margido Neshov (Bjørn Sundquist) blir invitert til å feire nyttår hos enken Selma Vanvik (Anne Krigsvoll). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Vi er kommet til fjerde episode i NRKs suksesserie etter Anne B. Ragdes romaner. Nå overtar Sirin Eide som regissør, og vi er over i handlingen i boka "Eremittkrepsene". Etter begravelsen for Anna Neshov er alle i familien tilbake i sin egen hverdag, og feirer nyttårsaften på høyst ulike måter.

Margido Neshov blir invitert til å feire nyttår sammen med enken Selma (Anne Krigsvoll) og takker motstrebende ja. Hun byr på en bedre middag med mye drikke, og den ellers så tilbaketrukne begravelsesagenten, som slett ikke er vant til alkohol, lar seg rive med.

Torunn jobber som hundepasser i nyttårshelgen og går tur med hunder som er redd for raketter. Ute i marka møter hun hundekjøreren Christer (Fridtjof Såheim) og forelsker seg hodestups.

Erlend er lykkelig over å være hjemme i København igjen etter begravelsen, og går straks i gang med å planlegge fest på nyttårsaften.

Og mens Erlend og Krumme holder stort selskap med festlig stemning, sitter Tor og Tormod alene på gården Neshov og spiser boksemat.

Om serien
NRK Dramas serie i seks deler er basert på Anne B. Ragdes romaner "Berlinerpoplene" og "Eremittkrepsene", Norges mest leste romaner de senere årene.

"Berlinerpoplene" er en levende fortelling om den hverdagslige og likevel høyst usedvanlige familien Neshov. De tre Neshov-brødrene samles for første gang på mange år ved morens dødsleie. Eldstebroren Tor (Nils Sletta) driver slektsgården på Byneset utenfor Trondheim. Margido (Bjørn Sundquist) eier et lite begravelsesbyrå i Trondheim, mens yngstebroren Erlend (Jon Øigarden) jobber som vindusdekoratør i København. Faren Tormod Neshov (Espen Skjønberg) er en taus og tiltaksløs person på gården. Torunn (Andrine Sæther) er Tors ukjente datter som møter familien for første gang når farmoren blir syk. Etter Annas begravelse blir den store familiehemmeligheten avslørt: de tre brødene er ikke avkom etter Tormod, men hans far Tallak.


Dramaserie i 6 episoder
Basert på Anne B. Ragdes bøker "Berlinerepoplene" og Eremittkrepsene
Produksjon: NRK Drama
Regi: Anders T. Andersen (episode 1-3) og Sirin Eide (episode 4-6)
Produsent: Bitte Monn-Iversen
Med Nils Sletta, Espen Skjønberg, Bjørn Sundquist, Jon Øigarden, Andrine Sæther, Grete Nordrå m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf 815 65 900
Blir sendt i reprise fredag på NRK3 og lørdag på NRK1. Sendes også i Nett-tv.


LENKER
  • www.nrk.no/berlinerpoplene