Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. november 2010 kl 19.45 Puls

USAs svar på "Snåsamannen"


I kveld blir vi kjent med healeren Eric Pearl, USAs svar på "Snåsamannen". Han har oppnådd kjendisstatus langt utenfor sitt eget hjemland. Folk valfarter fra hele verden for delta på kursene hans. Pearl mener nordmenn er mer enn gjennomsnittet opptatt av alt som har med alternativ behandling å gjøre.

Og halvparten av oss har prøvd alternativ behandling en eller flere ganger. Mange bruker det i kombinasjon med tradisjonell behandling og medisin.

Likevel kvier mange seg for å ta opp temaet med legen sin i frykt for at legen skal ta det ille opp. Hvorfor skal det være sånn? Burde det ikke være en viktig legeoppgave å ta dine spørsmål og ønsker som pasient på alvor? Burde det ikke være legens oppgave å gi oss råd i forhold til hvilke alternative veier vi trygt kan gå, og hvilke vi bør styre unna?

For det er jo ikke sånn at de fleste som bruker alternativ behandling gjør det fordi de ikke tror på skolemedisinen. Hovedmotivet er heller et sterkt ønske om å gjøre noe selv for å forbedre sine egne muligheter.

Den prisbelønte legen og alternativ medisineren Audun Myskja er en av gjestene i Puls i kveld. Gjest er også sjamanen Heidi Haaker.

Egenproduksjons fra NRK Dokumentar og Samfunn
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Eline Dalland
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900
LENKER
  • Hjemmeside 
  • Følg oss også på facebook