Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. januar 2002 kl 22.10 Detektimen: Politiagentene

Politiagent på vippen

Ukens episode av den australske serien ”Politiagentene” er helt og holdent viet Peter Church i Melbourne-politiet. Skuespilleren Peter Phelps gjør en fin innsats i rollen og gir ytterligere dybde til en politiagent som tvinges til å reflektere over sin egen barndom.

Hauser er en mann som kan mye om kunst, spesielt stjålne kunstgjenstander, og han vet hvordan man omsetter dem og tar ut en god fortjeneste. Church sirkler ham inn, men blir vitne til at Hauser gir sin sønn Adam en overhaling som er i meste laget. Sjokket over behandlingen gutten får, kaster Church ut i en tankerekke som fører ham tilbake til sin egen barndom.

Gjenforening
Selv har Church ikke sett faren sin siden han var en guttunge, og all julingen han fikk, sitter fortsatt i kropp og sinn. For Church tar saken en farlig vending, fordi den nå går ut på ett: Han må redde både seg selv og Adam.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter.Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) var gruppens trygge klippe, men havnet i et bakholdsangrep og er for tiden satt ut av spill.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Ellen McKenzie, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane
Wilson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57