Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. juli 2001 kl 20.10 Rundt neste sving: Sømna

Sømna neste stopp

Trekkspilleren heter Ben André Graven, og spiller vals for Lunnan i kveld.(Foto:NRK)
Trekkspilleren heter Ben André Graven, og spiller vals for Lunnan i kveld.(Foto:NRK)
Sømna er Nord-Norges svar på Jæren - og når Andreas Lunnan i kveld ruller inn i det frodige landskapet like sør for Brønnøysund, kan han ikke unngå å bli omfavnet av modernæringen. Han møter også en tidligere valutamegler som for noen år siden valgte bort New York til fordel for plastsveising i heimbygda.

På Vennesund tilbereder Ulrik boknafisk og Trondhjemssuppe, og av annen kunstnerisk servering nevnes sober sang av en kvartett med aktører fra såvel England som Sverige, Polen - og Norge.

Sømna har ellers eget skoletilbud for folk som vil lære seg å bli pensjonister - og kanskje fylle tilværelsen med ny teknologi eller reiser til fjerne himmelstrøk. Så hvis noen skulle tro at bygdenavnet kan forbindes med ro og avslapning, så havner man bokstavelig talt på jordet......


Lunnans sommer
Åtte tirsdagskvelder på rad skal Andreas Lunnan vise oss sommerlige glimt fra Helgeland - fra de ytterste, "nøkne" skjær til de mest høytstrebende tinder på Kjølens rand. I tur og orden kommer rapportene fra Vega, Dønna, Sømna, Lovund, Bindal, Hattfjelldal, Mosjøen og Hemnes.

- Helgelendingene er et gladlynt og slagkraftig folkeferd som med rette er stolt over sin landsdel, bedyrer Lunnan som også er overbevist om at denne delen av Nordland fylke byr på noe av det vakreste norsk natur kan oppvise.

NRK Sør-Trøndelag
Programleder: Andreas Lunnan, 90 59 64 79, (andreas.lunnan@nrk.no)
Pressekontakt:Anne Bekkevold, 23 04 89 56,

Bilde
Trekkspilleren heter Ben André Graven, og spiller vals for Lunnan i kveld.(Foto:NRK)