Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 29. november 2002 kl 23.30 Orientkanalen - Nansen og Rønneberg uten tolk

På jakt etter edelstener

Det er et slit å vaske edelstener. Harald mener dessuten bestemt at han sakte men sikkert synker lenger ned i
Det er et slit å vaske edelstener. Harald mener dessuten bestemt at han sakte men sikkert synker lenger ned i "vaskedammen". (Fabula media)
Edelstener er en av Sri Lankas viktigste eksportartikler. Herfra kommer safirer og rubiner, men få vet hvilket blodslit det er å grave de vakre stenene fram fra jorda. Harald og Nicolai nøyer seg ikke med å stå ved gruvenedgangen å se på, de går håpefullt inn i arbeidet med å grave etter edelstener.

I kveldens episode får vi også se at tatovering er en svært så gammel og tradisjonsrik måte å pynte seg på i Nepal. Vi får lære om kunsten å håndmale gedigne kinoplakater, og vi får møte dansegruppa fra Ruhunu danseskole på Sri Lanka.

Om serien
Vi følger Fabula medias utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har produsert. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra unge asiateres ståsted. De kan handle om alt fra eldgamle skikker og brutale ofringer, via menneskerettigheter til kultur og musikk.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
”Orientkanalen” er laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: gunilla.gaarder@nrk.no (23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36).