Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. januar kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land: Minner

Mimrer med Karpe Diem, Palin og Joly


Brenners gamle Volvo fylles med kjente og ukjente som deler sine egne barne- og ungdomsminner, og det reflekteres høyt rundt verdien av disse minnene. Blant passasjerene finner vi rapduoen Karpe Diem, Eva Joly og Michael Palin.

Hvorfor husker vi det vi husker? Og hvor sikre kan vi være på at vi husker?

Eva Joly er sannhetsjegeren som har tvunget samfunnstopper i fengsel etter intens kamp for å skille fakta fra løgn. Men hva skjer når programleder Hans Olav Brenner utfordrer henne til å undersøke sine egne minner?

Monty Python-medlem og forfatter Michael Palin snakker om forskjellen på slik han husker fortiden og slik den fortoner seg når han leser om den i sine dagbøker fra gamle dager. Var livet slik han trodde? Joshua Foer forklarer hvordan vi kan øve opp vår egen evne til å huske. Men blir vi noe bedre til å huske riktig om fortiden? Og Karpe Diem forteller om sine minner fra fjorårets konsertsuksess i Oslo Spektrum.

Om serien:
I sin Volvo Amazon fra 1966 fortsetter programleder Hans Olav Brenner sin jakt på særnorske fenomener. Gjennom fire nye episoder tar han for seg alt fra den store kjærligheten til det å være ustøtt. Han reiser blant annet fra Moss til Nidaros med en imam.

Hans Olav Brenner er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i 4 deler
Egenproduksjon NRK (2013)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00