Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. februar 2000 kl 19.45 Den sjette dagen

Den sjette dagen (t)

NRK1 søndag 20. februar kl 19.45
Den sjette dagen (6:24)

Theodor får problemer

Farhads skjulte medisinske eksperimenter med gamle Theodor på godset får dramatiske følger på godt og vondt i kveldens episode av tv-serien fra et svensk lokalsamfunn.

Det er Dolores på kjøkkenet som oppdager Theodor liggende på gulvet. Mauritz hjelper henne med å få den gamle mannen opp i rullestolen igjen og benytter situasjonen til å minne om nødvendigheten av å få Theodor på et sykehjem for eldre.
Dolores protesterer og mener Theodor faktisk er blitt mye bedre ved hjelp av Farhads \"vitaminer\". Mauritz tror ikke på det hun sier. Farhad blir urolig når han hører om Theodors uhell, men deretter blir han mer entusiastisk. Kanskje er han på rett spor?

Leo vil gjerne tilbake til skolen og oppsøker en av lærerne, nemlig Britt-Anne, mor til Leos venninne. Han truer med å fortelle all verden om forholdet mellom Britt-Anne og studierektor Skovås hvis han ikke får komme tilbake.
Britt-Anne blir naturligvis opprørt og forteller Skovås om trusselen. Men han er ikke i stand til å lytte - for igjen er han bare opptatt av å vise frem blåmerker etter slag fra sin voldelige kone
Når Leo senere forteller Annie at Skovås har truffet moren hennes i all hemmelighet, blir Annie rasende og forlater ham.

Så er det styremøte i Eke Medical der Farhad igjen taler varmt for en utsettelse av forskningsfristen. Han må få både mer tid og mer penger! Men styret er fremdele ganske skeptisk. Når Farhad besøker Theodor på godset, virker det som om den gamle plutselig kvikner til på en høyst uventet måte.
Dette skjer samtidig som Mauritz gjør romantiske fremstøt overfor Beata. Han har gitt henne en stor bukett roser, og hun kvitterer med kyss på kinnet og varme omfavnelser. Skal det bli en varig kjærlighetsforbindelse der?

Søndag NRK1 kl 19.45

Bilde
Leo har fortalt Annie om morens hemmlige venn.

Svensk kriminalserie i 24 deler
Regi: Bjørn Gunnarson, Dream Tomkins og Geir Hansteeen Jörgensen
I rollene: Helena af Sandberg, Göran Ragnerstam, Måns Westfelt, Dag Malmberg
Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf. 23 04 78 46