Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. august 2003 kl 21.30 Kar for sin kilt

Klanens makt

Kilwillie (Julian Fellowes) kommer med et forslag til Molly (Susan Hampshire). 
 (Foto: Mark Bourdillon, BBC)
Kilwillie (Julian Fellowes) kommer med et forslag til Molly (Susan Hampshire). (Foto: Mark Bourdillon, BBC)
Killwillie, herren på nabo-godset, kommer med et forslag Molly finner det vanskelig å forkaste. Kjøkkenpiken Irenes hemmelige fortid kaster skygger over forholdet til Duncan, og Archies økonomiske problemer skaper dramatikk i kveldens episode.

Irene kommer med en uventet tilståelse overfor Duncan. Hun skal ha barn, men ikke med ham.

Archie Mcdonald er i store økonomiske vanskeligheter. Arveskatten på godset Glenbogle er ennå ikke betalt til det offentlige, og snart begynner rentene å løpe. Archie står uten finansielle reserver, og han begynner å innse at han blir nødt å selge ut deler av Glenbogle. Blikket vandrer i retning nabogodset, der Kilwillie residerer. Kanskje kan den gode husvennen hjelpe Archie ut av knipen?

Greg Macdonald
Da dukker det eldre klansmedlemmet Greg Macdonald opp. Han viser til den gamle overenskomsten om at den som prøver seg på å dele Glenbogle, må overlate godset til et annet medlem av klanen.

Greg utfordrer Archie og maner ham til å kvitte seg med godset. Archie svarer med å utfordre Greg til duell.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 4)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer