Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 30. oktober 2005 kl 20.35 Presidenten

Sakte båt til Kina

Republikaneren Nixon er kjent som den president som "åpnet" Kina i forholdet til USA. I ukens episode av "Presidenten" forbereder demokraten Bartlet seg på å besøke Kina.

Men noe går alvorlig galt da han og first lady Abigail deltar på en offisiell frokost med en delegasjon fra Taiwans uavhengighetsbevegelse.

Delegasjonen har med seg et eksemplar av det røde og blå taiwanske flagget med den hvite solen, som president Bartlet høflig tar imot.

Hva som siden skjer, er ikke godt å forklare, men unge Jed tramper grovt i det diplomatiske klaveret da han tvert imot alle forskrifter presterer å heise gaveflagget til topps – i haven til Det hvite hus.

Militær aksjon
Kommunikasjonsdirektør Toby leder protokollforhandlingene med kineserne i anledning det forestående presidentbesøket. Han setter kaffen i halsen da fadesen er et faktum. Alarmen går.

Snart løper meldinger inn om at Kina mobiliserer sine militære styrker og står klar til kamp.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: A Change is Gonna Come
Produksjon: Warner Bros.
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Les mer:
www.nbc.com/The_West_Wing/index.html
www2.warnerbros.com/web/westwingtv/


LENKER
  • www.nbc.com/The_West_Wing/index.html 
  • www2.warnerbros.com/web/westwingtv/