Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. september 2002 kl 22.30 Lydverket

Nytt musikkmagasin med mangfold

Siri Høstmælingen og Rune Nilson leder musikkmagasinet Lydverket. (Foto: Stian Andersen)
Siri Høstmælingen og Rune Nilson leder musikkmagasinet Lydverket. (Foto: Stian Andersen)
Å være mangfoldig, grundig og inkluderende er målet for NRKs nye musikkprogram ”Lydverket”, som er et tilbud til alle mer eller mindre musikkinteresserte. Programlederne Siri Høstmælingen og Rune Nilson karakteriserer seg selv som skikkelige ”musikkfreaks”. I første program møter vi Suede og Red Hot Chili Peppers.

- ”Lydverket” skal handle om musikken du liker og ikke visste du likte. For oss er det viktig å få frem mangfoldet. Derfor skal magasinet presentere alt fra superstjerner til lokale kjellerband, sier Siri Høstmælingen som forteller at hennes hjerte ligger nærmere kjellerbandene enn de store stjernene. - Det er i undergrunnen ting starter, og det er veldig morsomt å følge med disse gruppene hele veien. Blir de store, er det desto artigere.

Spesialer
”Lydverket” legger størst vekt på norsk musikkliv, og vi får blant andre møte de unge sample-kunstnerne i Ugress, og Norges største hardcore-band Amulet.

Serien byr både på spesialer som er viet én artist, og programmer med enkeltreportasjer. - Vi har blant annet laget en spesial om norsk hip-hop fra a til å. Her følger vi hip-hopen fra dens spede begynnelse til dagens nivå, forteller prosjektleder Marius Hoel.

Det blir også spesialer som følger norske band på turné i Europa. Ikke bare artistene blir presentert, men også historien om deres karriere.

Utenlandske stjerner
Selv om ”Lydverket” prioriterer det norske, får vi også stifte nærmere bekjentskap med store utenlandske stjerner. Red Hot Chili Peppers, Grandmaster Flash og Suede er noen av dem Hoel nevner.

Prosjektlederen lover ellers at programserien skal ha et skarpt øye på nye ting samt gi en god og fyldig presentasjon av artister som allerede er godt i gang.

Variert meny i første program
Suede ler av sine egne forsøk på å bruke stjerneprodusenter, og i kveldens program har ”Lydverket” vært hjemme hos vokalist Brett Andreson i den britiske gruppa for å snakke om alle ryktene rundt bandets kommende album "A New Morning".

Medlemmene i det amerikanske bandet Red Hot Chili Peppers viser sine mindre flatterende sider. Programleder Rune Nilson har møtt de slitne og umotiverte, men også ganske så morsomme, rockerne i Paris.

Ellers retter premieresendingen blikket på en av de mest spennende undergrunnsscenene i norsk rock om dagen, nemlig hardcore. Tre av de viktigste bandene innenfor denne sjangeren; Amulet, Team Spirit og J.R.Ewing kommer til orde og snakker bl.a. om hvorfor hardcore nå er på veg opp i lyset.

Høstens første ”Lydverket” betyr også det første møtet med LYDRÅDET - en uformell plateprat om noen av ukens albumutgivelser. Rådsmedlemmer er hentet fra vår egen kompetente UNG-avdeling i NRK, nemlig musikksynserne Håkon Moslet som er musikksjef i NRKP3, og Kristin Winsents, programleder og musikkjournalist i P3's "Musikkmisjonen".

Egenprodusert musikkmagasin fra Ungdomsredaksjonen
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10,