Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. mars 2008 kl 18.30 Fra 7-ende til 8-ende

Fra eldst til yngst

Malick og Annicken fra drabantbyskolen Fjell.(Foto: Ole Kaland/NRK)
Malick og Annicken fra drabantbyskolen Fjell.(Foto: Ole Kaland/NRK)
Hvordan føles det å lukke døren til barneskolen din for siste gang? Hvordan går det når du må bytte ut gamle lærere med nye og vennene dine kommer i en annen klasse? I denne dokumentarserien følger vi fire ungdommer på veien fra den trygge barneskoletilværelsen til det nye livet på ungdomsskolen.

Fra mars til desember i 2007 fulgte NRKs team Malick og Annicken fra drabantbyskolen Fjell, og Chris Robin og Vilde fra bygdeskolen Skoger - begge i Drammen. De skal alle begynne på Galterud ungdomsskole, hvor klassene deres skal blandes.

Tolvåringene har mange spørsmål om den nye hverdagen som venter. Hvordan blir det å få karakterer? Er lærerne så strenge som alle sier de er? Og hvordan blir det å forlate venner i gamleklassen til fordel for nye?

Om hovedpersonene:
Annicken - midtpunktet i en jentegjeng fra Fjell, som består av Esma, Arooj, Camilla og henne selv. Annicken er bekymret for at gjengen ikke skal klare å holde sammen etter at de har begynt på ungdomsskolen. Vil de miste kontakten?

Malick - kompis med Ilya og Ahmet M., som også kommer fra Fjell. De spiller fotball og henger med guttene og jentene i bydelen. Malick har nærmest hatt en lederrolle i klassen sin på Fjell, men han ønsker imidlertid ikke en slik posisjon lenger. Vil han få en ny start i ny klasse?

Chris Robin - fra Skoger var sjef for vaktmestergruppen på barneskolen. Han liker fysisk arbeid, og gruer seg til å begynne på ungdomsskolen hvor han må sitte mye stille. På fritiden digger han å kjøre go cart. Chris Robin er faktisk blant landets beste i sin årsklasse.

Vilde - fra Skoger spiller i korps. Hun er dessuten fascinert av alt som er japansk og holder på å lage sin egen japaninspirerte tegneserie. Vilde skriver også sin egen roman – på engelsk. Til nå synes Vilde at engelsktimene på barneskolen har vært for enkle. Vil hun endelig få flere utfordringer på Galterud?

Egenprodusert dokumentarserie for barn og ungdom i fire deler
NRK Barne- og ungdomsavdelingen (2007)
Prosjektleder: Ingvild Nielsen
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no
LENKER
  • Hjemmeside