Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. august 2006 kl 21.45 Sporløst forsvunnet

Sjokkerende nyheter

FBI-teamet får en mulig kidnappingsak å løse i kveldens episode. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
FBI-teamet får en mulig kidnappingsak å løse i kveldens episode. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Både saken de skal løse og sjefens avsløring er oppsiktsvekkende for FBI-teamet i kveldens episode. Likevel må de prøve så godt de kan å få det beste ut av begge deler.

FBI-agentene får besøk på kontoret av en 16 år gammel jente ved navn Serene Barnes. Hun hevder å ha blitt kidnappet for 13 år siden av sine egne adoptivforeldre. Jack og hans kollegers oppgave blir å finne ut om Serenes papirer er falske og hvordan foreldrene har klart å skjule det for omverden over så lang tid.

Serene viser til en gammel avisartikkel som forteller om en tre år gammel jente med samme fornavn som hun selv som ble kidnappet på det tidspunktet hun ble adoptert. Serene sliter med en nagende følelse av at ting ikke er helt som de skal, til tross for at hun er svært glad i foreldrene sine. Er hun den lille jenta som ble kidnappet? Og sto adoptivforeldrene hennes bak bortføringen?

Også FBI-agentene finner historien troverdig når de senere oppdager at det virkelig var en Serene Andrews som aldri kom til rette etter en kidnapping for 13 år siden.

Samtidig gir Jack teamet sitt et stort sjokk når han slipper nyheten om at han har bestemt seg for å flytte til Chicago med familien.

Om serien
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen
Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 23, sesong 2: Lost and Found
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Hjemmeside: http://www.cbs.com/primetime/without_a_trace/
Les mer: http://www.tvtome.com/WithoutaTrace/
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18


LENKER
  • http://www.cbs.com/primetime/without_a_trace/ 
  • http://www.tvtome.com/WithoutaTrace/