Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. november 2001 kl 19.55 Nr 13: Hurra for deg

Comeback for Tobias

Tobias Fosheim Wienskol (13) er i kveld tilbake i
Tobias Fosheim Wienskol (13) er i kveld tilbake i "Nr. 13". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I kveldens episode av ”Nr. 13” blir det gjensyn med Tobias Fosheim Wienskol i rollen som sønnen til Roger (Geir Kvarme). 13-åringen, som har samme fornavn som sin rolleskikkelse, har også vært med i de to foregående rundene av den populære komiserien.

Tobias er sønn av skuespilleren og barneteatersjefen Minken Fosheim, og har åpenbart fått skuespillertalent og sikkert også gode råd fra henne. I hvert fall har han imponert sine langt eldre medspillere under innspillingen av ”Nr. 13”. Til daglig går han på Den Franske Skolen i Oslo.

Bursdagsfeiring
Roger (Geir Kvarme) vil gi sønnen Tobias (Tobias Fosheim Wienskol) en uforglemmelig bursdagsfeiring. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger (Geir Kvarme) vil gi sønnen Tobias (Tobias Fosheim Wienskol) en uforglemmelig bursdagsfeiring. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger (Geir Kvarme) er weekendpappa for Tobias annenhver uke, og vanligvis står han ikke akkurat på hodet for å finne på noe ekstra. Leievideo og potetgull pleier å være standarden. Men denne gangen skal det bli andre boller, bokstavelig talt. Tobias har nemlig bursdag, og har allerede feiret hjemme hos mamma i Stavanger. Nå er Roger er fast bestemt på at han skal utklasse ekskonas opplegg.

Hele gården engasjerer seg i Rogers planer og stiller opp med gele og ballonger. Selv synes Tobias at det hele er direkte pinlig. Han da tross alt ingen barnunge lenger…

Om serien
Komiserien ”Nr. 13” var en av NRKs seermagneter i høstsesongene 1998 og 1999, med en gjennomsnittlig seerandel på rundt femti prosent. I fjor ble serien tildelt Gullruten for beste situasjonskomedie/såpe.

I høst står ti nye episoder om livet i bakgården på Oslos østkant på sendeplanen. Sesongpremieren 20. oktober gav serien en knallstart, med en markedsandel på 56 prosent og 827 000 seere.

"Nr. 13" er utviklet av manusforfatter Andreas Markusson og regissør Bo Hermansson, et tospann som ikke minst er kjent for seerfavoritten ”Fredrikssons fabrikk”. Denne gang har de fått hjelp av Berit Nesheim på regisiden og av Siv Rajendram, Terje Solli og Kjetil Indregard på forfattersiden.

Rashids forlovede Lillian, spilt av Brit Elisabeth Haagensli, er en ny skikkelse denne sesongen. Ellers møter vi igjen alle de kjente beboerne - ekteparet Skau (Aud Schønemann og Helge Reiss), dagdriveren Roger (Geir Kvarme) og hans 11-årige sønn Tobias (Tobias Fosheim Wienskol), den pliktoppfyllende vaktmesteren Rashid (Behruz Arshi) og den søkende nordlendingen Unn-Berit (Marit A. Andreassen).

Egenproduksjon fra NRK Drama
I rollene: Geir Kvarme, Aud Schønemann, Helge Reiss, Behruz Arshi, Marit Andreassen, Brit Elisabeth Haagensli og Tobias Fosheim Wienskol
Regi: Bo Hermansson
Manus: Siv Rajendram
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf. 23 04 77 51

Bilder
1. Tobias Fosheim Wienskol (13) er tilbake i ”Nr. 13” i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

2. Roger (Geir Kvarme) vil gi sønnen Tobias (Tobias Fosheim Wienskol) en uforglemmelig bursdagsfeiring. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)