Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. august 2006 kl 21.15 Kar for sin kilt

Kampen om "kronen"

Paul (Lloyd Owen) er muligens ikke den rettmessige arvingen til Glenbogle. Foto: BBC
Paul (Lloyd Owen) er muligens ikke den rettmessige arvingen til Glenbogle. Foto: BBC
Hvem er egentlig den rettmessige arveprinsen til Glenbogle? Det er kimen til en alvorlig disputt mellom Paul og Donald. Donald ser i alle fall sitt snitt til å erte Paul littegrann.

Pauls offisielle "kroning" som godsherre står i fare da den eldste i Glenbogleklanen, Sheila MacDonald avslører at den eneste rettmessige mannlige arvingen er Donald McDonald. Donald tar dette med godt humør og som en mulighet til å ha det morsomt på Pauls bekostning. Paul, derimot, er bekymret.

Molly kommer tilbake
Gleden over Mollys hjemkomst blir overskygget av at hun har mistet bagasjen sin på veien. I kofferten lå det blant annet et kjært bilde av sønnen, Jamie. Hun blir opprørt over uoverenstemmelsen mellom Paul og Donald, så hun trekker seg tilbake til sommerhuset i hagen.

Om serien
Tradisjonen tro tar vi turen til det skotske høylandet når sommeren nærmer seg. Det er klart for den nest-siste sesongen av den populære serien "Kar for sin kilt". Den syvende og siste sesongen ble nylig avsluttet i England, og det er foreløpig ikke planer om å produsere flere episoder.

Da "Kar for sin kilt" gikk sommeren 2004 hadde den 531 000 seere i snitt og en markedsandel på 50, 7 prosent.

Britisk dramaserie (2005)
Originaltittel: Monarch of the Glen (sesong 6)
Produsert av: BBC
Med: Susan Hampshire (Molly), Lloyd Owen (Paul), Simone Lahbib (Isobel Anderson), Tom Baker (Donald MacDonald), Dawn Steele (Lexie), Hamish Clark (Duncan), Alexander Morton (Golly), Jessica (Rae Hendrie).
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900