Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. oktober 2000 kl 23.35 Nattkino: Den usynlige rytter

Nattkino: Den usynlige rytter (t)


NRK1 lørdag 28. oktober kl 23.35
Nattkino: Den usynlige rytter

Agatha Christie-grøss

Tre hekser, en myrdet prest og en skulptør mistenkt for mordet, er stikkord for denne ukas Nattkino. Fjernsynsfilmen \"Den usynlige rytter\" er basert på Agatha Christies kriminalroman \"The Pale Horse\".

Skulptøren Mark Easterbrook (Colin Buchanan) finner en prest død i en mørk bakgate. Politiet kommer til stedet like etter og tror Mark er morderen. Mark hevder han er uskyldig, så hvem var det egentlig som slo pater Gorman i hodet?

For å bevise sin uskyld begynner Mark å gjøre sine egne undersøkelser. Kunne mordet på presten ha noen sammenheng med det brutale slagsmålet Mark hadde vært vitne til tidligere?

Skulptøren får hjelp av Kate Mercer (Jayne Ashbourne) som driver med restaurering av kunst, og de tar utgangspunkt i en navneliste som ble overrakt presten. Alle på lista - med ett unntak - har dødd nylig, tilsynelatende av helt naturlige årsaker.

Mark og Kate oppdager etter hvert at saken kan ha en forbindelse til det mystiske huset The Pale Horse og dets beboere - tre eksentriske kvinner som hevder de er moderne hekser.

NRK1 lørdag kl 23.35
Tidligere sendt 4.3.

Britisk drama fra 1996
Originaltittel: The Pale Horse
Regi: Charles Beeson
I rollene: Colin Buchanan, Jayne Ashbourne og Hermione Norris
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41(anne- marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Mark Easterbrook (Colin Buchanan) og Kate Mercer (Jayne Ashbourne) prøver å finne ut hvem som står bak mordet på en prest. Filmen bygger på Agatha Christies bok \"The Pale Horse\".

2. Mark Easterbrook (Colin Buchanan) finner pater Gorman døende i en mørk bakgate.

3. Tre mystiske kvinner, som hevder de er hekser, spiller en viktig rolle i kveldens tv-krim.