Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. september 1999 kl 17.30 Halleluja!

Halleluja! (ttv)


NRK1 søndag 26. september kl 17.30
Halleluja!

Aids-syk buddhist på let etter livet

For to år siden var Jens Harald Eliassen sikker på at han skulle dø. Etter 14 år med hiv-smitte ble han alvorlig syk. Viruset hadde utviklet seg til aids. For den 45 år gamle buddhisten ble det starten på en ny religiøs søken. Og han er fortsatt på let.
- Et sterkt møte med en mann som har vært tvunget til å gå adskillige runder med seg selv, sier programleder Kjell Erik Moen.
- I 16 år har han levd med vissheten om at hver sommer kunne bli den siste. Ingen hiv-smittet, og spesielt ikke når de har utviklet aids, vet hvor lenge han eller hun får lov å leve. Jens Harald Eliassen var heldig. Akkurat da hans smitte utviklet seg til aids, kom det nye, revolusjonerende medisiner på markedet. På tross av sykdommen er han i full jobb og lever et normalt liv. Det var utenkelig bare for få år siden.

Lever på \"overtid\"
Ikke desto mindre er Jens Harald Eliassen fullstendig klar over at han lever på lånt tid. Det er få - om noen - som har levd like lenge som ham med viruset i kroppen her til lands.
- Han har naturlig nok tenkt adskillig om døden, men personlig synes jeg hans tanker om livet er mer spennende. Jens Harald Eliassen er definitivt ikke en mann som har tenkt å legge inn årene med det første, sier Kjell Erik Moen.
Jens Harald Eliassen er motedesigner og har arbeidet i utlandet i 16 år. 12 av dem i New York, hvor han blant annet har drevet sitt eget firma med stor suksess. Men for tre år flyttet hjem til Norge.
- Jeg fikk nok av New York, orket ikke maset lenger. Nå synes jeg nesten Oslo er for stor, ler Jens Harald Eliassen, som har sine røtter i fjordparadiset Drøbak.

Tidenes rockeband?
Røtter ved fjorden har også kveldens musikere i \"Halleluja\". Trioen \"Midnight Choir\" er fra Skien og skapte de mest eksalterte overskrifter norske rockejournalister har satt på trykk til nå da de kom med sitt album nummer to i høst. \"Norgeshistoriens beste rockealbum\" mente Dagbladet og VG. Det kom neppe som en overraskelse på noen da de også vant Spellemannsprisen i klassen for rock.
Spellemannspris-showet var forresten sist gang det norske folk kunne nyte dem på tv. Der sang de tittelkuttet fra CD\'en, som heter \"Amsterdam Stranded\".

Søndagens \"Halleluja\" blir imidlertid deres største tv-opptreden til nå, og dessuten deres første opptreden i en kirke. For de tre gutta er det faktisk oppfyllelsen av en gammel drøm. De gjør tre sanger; to fra sin egen CD, pluss den gamle klassikeren \"Spiritual\" - sist hørt på den siste CD\'en til Johnny Cash.

NRK1 søndag kl 17.30
Tidligere sendt 9. mai

Bilde
1. Jens Harald Eliassen (t.v) og Kjell Erik Moen i Sofienberg kirke.

2. I kveld spiller Spellemanns-vinnerne Midnight Choir for Jens Harald Eliassen. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved Bjørg Kittelsen og Kristin Norseth
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53