Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. mars 2004 kl 19.35 Michael Moores USA

"Duck and cover"

Michael Moore vil lære innbyggerne i India og Pakistan hva de skal gjøre hvis de blir bombet med atomvåpen.
Michael Moore vil lære innbyggerne i India og Pakistan hva de skal gjøre hvis de blir bombet med atomvåpen.
Under den kalde krigen ble amerikanerne opplært til for eksempel til å søke tilflukt under skolepulten hvis de ble utsatt for atombombing. Denne "Duck and cover"- taktikken vil Michael Moore nå lære de nye atommaktene.

India og Pakistan er nye atommakter, og Michael Moore vil forsikre seg om at de er sitt ansvar bevisst. Derfor oppsøker han både den indiske og den pakistanske ambassadøren for å lære dem alt han selv lærte som barn under Den kalde krigen.

Moore har også funnet løsningen på hvordan de skal få daværende president Bill Clinton til å bli opptatt av viktige spørsmål og ikke bli distrahert av damer. Han mener å kunne bevise at fellesnevneren for alle Clintons damer er at de har stort hår. Derfor foreslår han å utstyre alle gamle mennesker og skolebarn med store parykker, og vips så blir Clinton interessert i eldreomsorg og skolepolitikk…

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i 2003 Oscar for filmen "Bowling for Columbine". I høst kom boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

Tv-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 1999. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell. Denne første sesongen filmes foran et entusiastisk studentpublikum. Dette gir programmet en egen nerve, og Michael Moore bruker publikum aktivt til å kommentere reportasjene, komme med spørsmål osv.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78