Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. oktober 2007 kl 22.30 Store studio

Gamle damer snakker ut

Astrid Nøkleby Heiberg undrer seg over alderdommens endringer
Astrid Nøkleby Heiberg undrer seg over alderdommens endringer
Ebba Haslund, Ingeborg Moræus Hanssen og Astrid Nøklebye Heiberg er alle tre aktuelle med bøker som handler om alderdom. Haslunds roman "Sekskanten" handler om liv og vennskap i en damegjeng som har holdt sammen siden krigen, Moræus Hanssen skriver friske og frekke alderdomsbetraktninger i boka "Gretten, gammel kjerring" mens Nøklebye Heiberg går noe mer analytisk løs på samme tema i sin bok "Endring og Undring."

I studio samler vi alle tre til en samtale om alderdommens forbannelser og velsignelser, om savnet etter stilettsko og sex og gleden ved å bli trygg på seg selv og våge å være slem.

Norsk pønk samlet mellom stive permer.
Trygve Mathiesen var vokalist i bandet the Squirms og redaktør av flere undergrunnsblader tilknyttet pønkemiljøet. Nå har han skrevet boka "tre grep og sannheten," om den legendariske julidagen i 1977 da Sex pistols spilte på Pingvin Club i Oslo, om mylderet av norske pønkeband som raskt etablerte seg, om energien og råskapen i musikken og om den individualistiske opprørstanken som fulgte den. Trygve Mathiesen mener pønken representerte det viktigste ungdomsopprøret i nyere vesteuropeisk populærhistorie. På mandag forklarer han hvorfor.

Hevn på film
Store Studios reporter Håvard Braathen har møtt Jodie Foster, som spiller hovedrollen i den kinoaktuelle filmen "The Brave One." Fosters rollefigur er utsatt for et grovt overgrep og bestemmer seg for å selv å ta oppgjøret med overgriperne. Hevnmotivet er velkjent i amerikansk film, og med "the Brave One" tar regissør Neil Jordan motivet til nye høyder; denne gangen er hevneren en kvinne og hun går inn for oppgavene med en sjelden innlevelse og fryd.

Kevin Michael
Kveldens artist er amerikanske Kevin Michael. 22 åringen kommer fra en av Philadephias forsteder og utropes til neosoulens nye stjerneskudd. Væpnet med en imponerende afrosveis, en overbevisende falsett, frekke moves og sjelfull vokal inntar han Store Studio og forventes å levere en solid live-opptreden.

Vel møtt mandag 22:30!

Om Store studio
Store studio er NRKs mandagstalkshow. Programleder Anne Lindmo byr på aktuelle gjester, reportasjer og live musikk.


Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Anne Lindmo
Prosjektleder: Haagen Guttu
Kontaktperson: Helle Vaagland, vaktsjef, Store Studio, tlf 23 04 70 00/ 41 31 84 23
Kontaktperson Marked og kommunikasjon: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no