Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. mai 2003 kl 17.15 Da Capo

Siste Da Capo

Det blir gjensyn med Lasse Kolstad i Da Capo! denne gangen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Det blir gjensyn med Lasse Kolstad i Da Capo! denne gangen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Vidar Lønn-Arnesen er strålende fornøyd både med responsen fra publikum og seertallene for Da Capo som har vært sendt kl 17.15. Gjennomsnittlig 120.000 seere har ukentlig fulgt programmet, noe som er ansett som meget bra i denne sendetiden. Men nå er det slutt.

– Det er muligheter for at programmet kommer igjen, men det er helt uvisst når, sier Vidar Lønn-Arnesen, som i avslutningsprogrammet har hentet fram en reprise fra 14. januar 1997. Her var Lasse Kolstad hovedgjest. Han hadde nylig fylt 75 år, og i forkant av programmet minnes Vidar Lønn-Arnesen og orkesterleder Per Husby hvor profesjonell han var. – Han hadde med seg lesbare noter, husker maestro Husby, som har vært borti mye rart på det området.

Lasse Kolstad er en institusjon i norsk underholdningsbransje, og var ansatt på Det Norske Teatret i en årrekke. Han har hatt mangfoldige musikkspill-roller. I 1960 spilte han i "Oklahoma", og vi får høre ham synge "Å, for ein strålanda morgon". Britt Langlie dukker opp, og synger "Rosa på ball" i duett med hovedgjesten. I arkivopptak ser vi et glimt av Lasse Kolstad og Rolf Just Nilsen i samspill i "Mannen fra La Mancha".

Basstemmen
Lasse Kolstad forteller levende om sin lange karriere, fra han begynte med å demonstrere potetskrellere og hårsjampo til hans lange engasjement ved Det Norske Teatret. Det var egentlig den mørke basstemmen som brakte ham inn i showbusiness. Han ble ofte brukt til å lydlegge reklamefilmer, og noen husker kanskje åpningen på TV2’s kultserie "The julekalender": "Det var en mørk og stormfull aften…", sa Lasse Kolstad.

Vi får også se glimt fra Windjammer-filmen, hvor Lasse Kolstad blant annet sang "Kari Waits for Me", og allsang denne gangen er gamle, gode "It’s a Long Way to Tipperary".

Egenprodusert underholdning fra 1997
Programledere Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Øivind Thue
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83