Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. desember 2001 kl 20.25 Den store klassefesten

Stor klassefest med store trubadurer

Halvdan Sivertsen og Åge Aleksandersen får æren av å avslutte serien
Halvdan Sivertsen og Åge Aleksandersen får æren av å avslutte serien "Den store klassefesten". Programleder Dan Børge Akerø i midten. (Foto: Arash A. Nejad/Scanpix)
Det er er to ruvende skikkelser i norsk populærmusikk og underholdningsbransje som får æren av å avslutte Dan Børges suksesserie for denne gang, nemlig Åge Aleksandersen og Halvdan Sivertsen. Åge har røtter i trønderrock, Halvdan begynte litt mer stillferdig som visesanger. I kveld blir det stor fest når Halvdan forenes med sin klasse fra Bodø Gymnas i 1968 og Åge med sin fra Gjesvær Barneskole i 1963.

Åge Aleksandersen er født i 1949, og er en av skaperne av begrepet ”trønderrock”. Åge har en stor del av æren for at norske tekster ble akseptert i rockemusikken. Han spilte med gruppen Prudence i årene 1968-75, så ble det Sambandet, og i senere tid har Åge reist rundt i landet som soloartist. Flere av Åges sanger er blitt klassikere: ”Levva livet”, ”Dains me mæ”, ”Din dag” og ikke minst ”Lys og varme” – sangen som synges både i brylluper og begravelser.

Halvdan Sivertsen, født i 1950, vokste opp i Bodø, hvor han fortsatt bor. Han platedebuterte i 1973, og har opparbeidet seg et stort og trofast publikum. I perioden 1988-94 var han med i den suksessrike kvartetten Gitarkameratene sammen med Lillebjørn Nilsen, Jan Eggum og Øystein Sunde. Sammen med sistenevnte feiret han også store triumfer med kabaretforestillingen ”Ja, takk begge deler”. Halvdan har i tillegg vært programleder sammen med Vibeke Sæther i barne-TV, han har utgitt flere visebøker og det skorter ikke på klassikere i Havdans musikalske karriere heller: ”Kjærlighetsvise”, ”Ti tusen tommeltotta” og ”Førr ei dame”, for å nevne noen.

I kveld skal både Åge og Halvdan forhåpentligvis opp i sang, og ellers har Dan Børge sin vane tro tenkt ut leker og utfordringer for begge herrene med sine respektive klasser. Til slutt blir det for siste gang en nervepirrende eksamen, før den seirende klassen kan skåle i champagne, og spise en tre retters middag på en av byens finere restauranter.

Egenprodusert underholdning
Programleder Dan Børge Akerø
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Halvdan Sivertsen og Åge Aleksandersen får æren av å avslutte serien ”Den store klassefesten”. Programleder Dan Børge Akerø i midten. (Foto: Arash A. Nejad/Scanpix)
2 Halvdan Sivertsen i munter passiar med Dan Børge (Foto: Arash A. Nejad/Scanpix)
3 Dan Børge Akerø og Åge Aleksandersen (Foto: Arash A. Nejad/Scanpix)