Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. juli 2002 kl 23.15 Nattkino: Nattkino: Babydoom

Å leve på planlagt tid

Max (Peter Mygind) og Nicoline (Camilla Bendix) får ikke tiden til å strekke til når lille Emil blir født.
Max (Peter Mygind) og Nicoline (Camilla Bendix) får ikke tiden til å strekke til når lille Emil blir født.
Max er ungkar og datageni. På arbeidsplassen TimeWare har han stor suksess med sitt "Life Organizer"-program og gode fremtidsutsikter. Så møter han kvinnen i sitt liv, den ambisiøse kokken Nicoline. Hun blir fort gravid, og den lille babyen de får er en hjerteknuser. Men ungen stjeler tid - mye tid, fra sine karrierebevisste foreldre...

Før Max treffer Nicoline, lever han en enkel ungkarstilværelse hvor høydepunktet er den ukentlige onsdagsavtalen med kameraten Magnus. På jobben er Max en vanlig edb-operatør, inntil ledelsen oppdager at de har å gjøre med et datageni og setter ham til å lede prosjektet "LifeOrganizer". Det er et interaktivt kalendersystem som vil forenkle tilværelsen til det moderne, stressede menneske.

På dette tidspunktet er det Max og Nicoline møtes. Nicoline mangler bare én god anmeldelse før hun virkelig slår igjennom som kokk. Når hun blir gravid, gleder de seg begge til å bli en riktig familie og føler at de vil bli verdens beste foreldre.

Ventetiden er preget av stort arbeidspress, forventninger, fødselsforberedelser, flytting og innkjøp av store mengder stoffbleier og kosedyr. Og Emil blir en helt normal baby, som selvfølgelig legger beslag på foreldrenes dyrebare tid.

For Max er dette en perfekt måte å teste "LifeOrganizer" på. Programmet vil kunne gi ham mer "kvalitetstid" sammen med familien. Eller hva?

Dansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: Babydoom
Regi: Peter Gren Larsen
I rollene: Peter Mygind, Camilla Bendix, Jesper Asholt
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36