Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. september 2002 kl 17.10 Da Capo

Gjensyn med Terry Jacks

Terry Jacks (
Terry Jacks ("Seasons in the Sun") er gjest hos Vidar og Gunvor, sammen med Per Nyhaug og Johannes Eckhoff i dette programmet fra 1996 (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programmet denne ettermiddagen er fra 1996, og kanadieren Terry Jacks var på besøk i Da Capo!. Han har hatt en eneste stor slager, men den er til gjengjeld blitt en klassiker som spilles på norske radiostasjoner den dag i dag. Melodien heter ”Seasons in the Sun”. Per Nyhaug og Johannes Eckhoff var også gjester i Da Capo! den gangen.

”Seasons in the Sun” er opprinnelig fra 1974, og er en av verdens mest solgte singler. Terry Jacks har selv levd tilbaketrukket siden 70-tallet og engasjert seg i miljøarbeid, noe som har gitt ham mange priser i hjemlandet.

I programmet får vi en aldri så liten sensasjon: For første gang synger Terry Jacks ”Seasons in the Sun” live med Da Capo-orkestret. Vi får også høre ”If You Go Away”.

Muntert og folkelig
Per Nyhaugs instrument er vibrafonen. Han er nå pensjonist, men har vært i Kringkastingsorkestret i 30 år. Han spilte blant annet i fjernsynets prøvesendinger i 1959. Ellers har Nyhaug spilt mye med Otto Nielsen og Erik Bye. I programmet får vi høre ”Sweet Georgia Brown”.

Johannes Eckhoff er skuespillerutdannet i Tyskland, men kom til Trøndelag teater i 1939. Han forteller muntert og folkelig om sin karriere. Eckhoff er også kjent for sitt sosiale engasjement; han har i mange år lagd teater for langtidspasienter og folk på institusjoner.

Fra arkivet får vi høre Anton Karas spille sin egen klassiker, ”Harry Lime’s Theme” fra filmen ”Den tredje mann” fra 1950. Allsang blir det også: ”Tror du på lykkelige dager” av Herman Hermani og ”Bedre og bedre dag for dag”, denne gangen med versene man sjelden hører. Teksten er av Jacob Dybwad og melodien er av Ernst Rolf.

Egenprodusert underholdning fra 1996
Programledere Vidar Lønn-Arnesen og Gunvor Hals
Prosjektleder Øivind Thue
Pressekontakt Inger larsen, tlf: 23 04 74 83