Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. november 2005 kl 21.30 Drømmefangeren

Tid for selvransakelse

Cato Isaksen og kona Bente fortviler når de oppdager at eldstesønnen Gard bruker narkotika. (Foto: Nordisk film as)
Cato Isaksen og kona Bente fortviler når de oppdager at eldstesønnen Gard bruker narkotika. (Foto: Nordisk film as)
Det er ikke bare drapet på Therese Geber som tynger Cato Isaksen. I kveld oppdager han også at eldstesønnen Gard ikke bare tilhører vennegjengen til Therese - han flørter også med narkotika.

Etter Thereses begravelse er tvillingsøsteren Tanja og venninnen Ida tilbake i leiligheten i Asker. Sorgen og savnet etter Therese er stort, men jentene gjør sitt beste for å få hverdagen til å fungere. Men stadige anonyme telefonoppringninger og en mørklagt kjeller gjør likevel sitt til at jentene ikke føler seg trygge. Ida og Tanja oppsøker Cato Isaksen på nytt. Han fraråder jentene å være alene hjemme – og ute.

Samtidig oppdager Cato Isaksen til sin store forskrekkelse at eldstesønnen Gard trolig flørter med narkotika. Helt tilfeldig ser han sønnen i en bil – på vei til en fest i lokalmiljøet. På den samme festen er også Ida, Tanja og de andre i vennekretsen. Mens Cato vil forhindre sønnen i å forkludre livet sitt, krangler Ida med kjæresten og går alene hjem fra festen. I kjelleren i boligblokken oppdager hun at noen har knust en pære. Noen er også der nede - og følger etter henne i den mørke kjellergangen.

Om serien
Kriminaletterforsker Cato Isaksen får en vanskelig sak i fanget når en ung jente, Therese Geber, fra Asker blir funnet drept. Therese bodde i en diger boligblokk sammen med tvillingsøsteren Tanja og venninnen Ida.

Jentene er uvitende om at noen iakttar dem til alle døgnets tider, filmer dem med videokamera, ringer dem anonymt og vet hvor de er til enhver tid. Hva er det med denne mannen, og hvorfor er han så besatt av de tre venninnene?

Unni Lindells kriminalromaner om drapsetterforsker Cato Isaksen har blitt til seks timer tv-drama som sendes i høst på NRK1. De tre første episodene var basert på boken "Slangebæreren", mens de tre siste er basert på "Drømmefangeren". Isaksen spilles av Reidar Sørensen.

Regissør Trygve Allister Diesen har jobbet lenge i det norske tv-miljøet. Han har blant annet regissert "Mørkets øy", Tyven, tyven", en rekke episoder av "Hotel Cæsar" på TV 2 og "Skolen" på NRK.

Norsk drama (2005)
Produsert av: Nordisk Film AS
Regi: Martin Asphaug
Med: Reidar Sørensen (Cato Isaksen), Marit Adelaide Andreassen (Bente Isaksen), Jannike Kruse (Randi Johansen), Kyrre Sydness (Roger Høibakk), Trond Brænne (Asle Tengs), Marika Enstad (Ingeborg Myklebust), Sondre K. Larsen (Preben Ulrichsen), Emilie Jarto (Tanja Geber), Ida T. Valvik (Ida Henriksen), Henrik Kielland (Gard Isaksen)

Andre medvirkende: Gjertrud Jynge (Ellen Grue), Tiril Pharo (Sigrid Velde), Sondre Vegheim (Vetle Isaksen), Ågot Sendstad (Berit Geber), Svein Roger Karlsen (Rolf Geber), Øystein Røger (Sven Wangberg).
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,