Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. september 2008 kl 22.10 Detektimen: Taggart

Tragisk ulykke?

Taggart: Taggart-teamet i Glasgow består av Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff), Tobbie Ross (John Michie) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: ITV.)
Taggart: Taggart-teamet i Glasgow består av Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff), Tobbie Ross (John Michie) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: ITV.)
Denne gangen blir Burke tilkalt for å etterforske et dødsfall etter en ulykke på et skipsverft. Tilsynelatende en tragisk ulykke, men obduksjonen avdekker noe helt annet. Nok en gang får Taggart-teamet en mordsak å løse.

Offeret er en ung mann, Wilson, som var viklet inn i maskineriet. Vitneutsagnene varierer. Fagforeningslederen er raskt ute med å påpeke usikre arbeidsrutiner. Men verftets ledelse antyder at offeret var en type som ignorerte reglene og dermed var ansvarlig for sin egen død.

Det viser seg imidlertid at obduksjonen avdekker at Wilson allerede var død da ulykken inntraff. Vitner beskriver Wilson som en skrytepave og en bølle, uten venner. Det sies at han misbrukte sin samboer. Det er ikke mange som beklager hans død, og mange hadde god grunn til å ønske ham av dage.

Bare en av hans arbeidskamerater, Logan, gir ham et visst spillerom. Et heftig miljø skaper harde menn, hevder han. Dette utsagnet gjør at Burke følger enhver mordetterforsknings regel nummer 1: Finn ut hvordan offeret levde og det du finner vil fortelle deg hvorfor vedkommende døde.

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon i Storbritannia, og har over sju millioner seere. Den har vært produsert i 25 år, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie Reid i over 20 år, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002. Serien sendes fredag kveld i hele høst.

Britisk krimserie fra 2002
Produksjon: ITV
Originaltittel: Taggart, series 19: Hardman
Med Alex Norton, Blythe Duff, John Michie og Colin McCredie.

Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900