Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 26. april 2004 kl 19.35 Michael Moores USA

Ny mann til Hillary

Michael Moore har alltid likt Hillary Rodham Clinton, og i kveld vil han finne den perfekte ektemann til henne.
Michael Moore har alltid likt Hillary Rodham Clinton, og i kveld vil han finne den perfekte ektemann til henne.
Michael Moore er en stor tilhenger av Hillary Rodham Clinton, og han synes det er trist at hun har en utro ektemann. Derfor forsøker han å skaffe henne en ny!

Og det mangler ikke på villige kandidater. Moore setter inn en kontaktannonse, men er ikke fornøyd med de som svarer. Derfor går han ut på gata for å finne den perfekte ektemannen til USAs daværende førstedame.

Våpeninspeksjon
Moore setter seg fore å inspisere USAs kjernefysiske våpenlagre. Hans to arabiske våpeninspektører opptrer på samme måte som FNs våpeninspektører i Irak, og møter på mange av de samme problemene.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i 2003 Oscar for filmen "Bowling for Columbine". I høst kom boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

Tv-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 1999. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell. Denne første sesongen filmes foran et entusiastisk studentpublikum. Dette gir programmet en egen nerve, og Michael Moore bruker publikum aktivt til å kommentere reportasjene, komme med spørsmål osv.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78