Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. februar kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land: De utstøtte

På utsiden av samfunnet


Brenner inviterer til refleksjon rundt følelsen av å være utstøtt fra det norske samfunn. Hvordan er det når fellesskapets privilegier ikke lenger er noen selvfølge?

Programleder Hans Olav Brenner inviterer kjente og ukjente inn i sin gamle Volvo, og tar blant annet turen til Ila landsfengsel for å møte en straffedømt. I Bogstadveien i Oslo møter vi =Oslo-selger Morten Passerud. Han ble ikke ivaretatt av det norske samfunnet som barn og ungdom, men føler seg nå sett og akseptert på sin faste plass i Bogstadveien - selv om det er vanskelig å passe inn som rusmisbruker og hiv-positiv.

I London møter vi den Emmy-belønnede filmskaperen og artisten Deeyah (tidligere kjent som Deepika.)Hun forteller om den gangen da hun som ungdom måtte flykte fra Norge.

Fengselsprest Cato Kristiansen jobber daglig med å prøve å hjelpe de på utsiden av samfunnet til å klare å fortelle andre historier om seg selv enn de som handler om nederlag og feil. Kanskje kan vi lære å bry oss og akseptere svakhet hos mennesker rundt oss?

Om serien:
I sin Volvo Amazon fra 1966 fortsetter programleder Hans Olav Brenner sin jakt på særnorske fenomener. Gjennom fire nye episoder tar han for seg alt fra den store kjærligheten til det å være ustøtt. Han reiser blant annet fra Moss til Nidaros med en imam.

Hans Olav Brenner er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i 4 deler
Egenproduksjon NRK (2013)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00