Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. november 2007 kl 21.10 Hovedscenen: Griegs Holbergsuite med Oslo Camerata

Mørk og Haydn, Oslo Camerata og Grieg

Truls Mørk er solist med Oslo Camerata i en av Haydns mest populære konserter. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Truls Mørk er solist med Oslo Camerata i en av Haydns mest populære konserter. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Opplev Holbergsuiten av Edvard Grieg framført med unge og friske Oslo Camerata, ledet av Stephan Barratt-Due. Truls Mørk, som fra 2008 er knyttet til orkesteret som fast gjesteleder, er deretter solist i Haydns Cellokonsert i C-dur. Opptaket ble gjort i Kanonhallen på Løren (Oslo) tidligere i år.

Det svinger både av musikalitet og spilleglede når de unge musikerne ledes av Stephan Barratt-Due, i et udødelig stykke musikk som bare synes å bli mer og mer populært. Oslo Camerata består av profesjonelle musikere med felles bakgrunn fra Barratt Due musikkinstitutt, samt utvalgte studenter fra instituttet. At standarden er høy, får vi bevis for i "Hovedscenen", der orkestret denne gang fyller hele sendetiden.

Vinnende friskhet
Da Oslo Camerata kom med sine friske tolkninger av Grieg på CD for det internasjonale markedet i fjor, skrev det engelske musikkbladet Gramophone at orkestrets innfallsvinkel til musikken var 1800-tallets, men uten romantikkens sentimentalitet.

"Dette er spenstig og friskt, hele tiden med en påminnelse om at Holbergsuitens røtter ligger i den franske barokken og i den norske folkemusikken. I den siste kilden har Grieg funnet elementer fra ulike danser, og de går igjen i hans suite. Oslo Camerata vet å spille på alt dette, med vinnende friskhet…"

Egenproduksjon fra NRK Kultur (2007)
Programleder: Arild Erikstad
Prosjektleder: Anne Røthing
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mail:
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no