Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. oktober 2003 kl 20.35 Hotellet

Fra glede til fortvilelse

Adam får vite om Marias forhold til Lasse (Foto: Lars Høgsted/DR TV2)
Adam får vite om Marias forhold til Lasse (Foto: Lars Høgsted/DR TV2)
Adams glede over at Maria er gravid blir brått slutt når han får vite om Marias forhold til Lasse. Han blir fortvilet, og flytter inn til broren Nikolaj.

Også mellom stuepiken Aminah og ”stuegutten ” Said oppstår det knute på tråden. De har lenge hatt et godt øye til hverandre, men Aminah blir forbannet når Saids far dukker opp og forteller at det for lengst er bestemt at Said skal gifte seg med sin kusine fra Tunis.

Julie har fått en fot innenfor reklamebransjen, og instruktøren Boaz overtaler henne til å medvirke i nok en reklamefilm. Oppgavene blir også noe forandret – hun skal blant annet være kledd i brudekjole og ri på en hest.

Hotellets økonomiske problemer tar aldri slutt, og Norvik innkaller igjen til møte. Jens Kirk er i Stockholm, så Alice forbereder seg på å ta møtet alene. Men til Alices store overraskelse dukker Jens opp som troll av eske.

Om serien
”Hotellet” har hatt stor suksess i Danmark, og nå har også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotel Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, enken Alice, og hennes tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotel Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Annbe-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
Jimmy Larsen: Søren Byder
Anette Bak: Sarah Boberg
John Christian Lundbye: Baard Owe
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Kirk Andersen: Søren Spanning
Said: Samy Andersen

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83