Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. mai 2008 kl 22.30 Safari

Polsk horisont

Hvordan ter en hverdagspolakk seg? Er polsk westernfilm mulig? Kan vi forestille oss musikeren Andrej Nebb i Big Brother? Dette og mangt annet på den polske horisont får du svar på i Safari.

Mange mener at norsk kulturs nye øyensten, den nye operaen, ikke kunne vært bygget uten polakker, men Polen er mye mer enn importert arbeidskraft til Vest-Europa. Piotr Uklanski er en av mange polske kunstnere som akkurat nå gjør det stort internasjonalt. I vår stilte han ut i Gagosian Gallery i New York, hvor hele utstillingen handlet om Polen.

Warszawas hippeste galleri
Safari oppsøker galleriet Raster i en leilighet midt i Warszawa for å få svar på hva som kjennetegner den nye generasjonen polske kunstnere. Hvorfor gjør de så stor suksess internasjonalt? Forklaringen svinger innom både kommunisttiden og markedsliberalismen.

Andrej Nebb i polsk Big Brother
Kulthelten fra norsk åttitallsrock, Andrej Nebb, har flyttet hjem til Polen. Og vi skal møte ham rett før han, noe overraskende, går på scenen i det polske Big Brother-huset.

En klassisk polakk
Cezary Bodzianowski er en av Polens mest populære kunstnere. Med sine stillferdige og absurde performancer framstiller han en hverdagspolakk. Safari har fått innvilget en blind date med Cezary.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Helle Vaagland
Ved spørsmål kontakt prosjektleder: Ales Ree, 913551803 / 23042493
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no