Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 30. januar 2010 kl 22.00 Saddams hus

Saddam leker katt og mus


Året er 1995, og Irak lider under FNs sanksjoner som er satt i gang etter at Irak nekter våpeninspektørene adgang. Når inspektørene endelig får tilgang, begynner et listig spill der våpen, kjemikalier og dokumenter gjemmes mens inspektørene guides rundt.

Qusay, Saddams arvtaker, leker katt og mus med inspektørene, og det at han har fått dette ansvaret, irriterer Hussein Kamal, som så på seg selv som Saddams rettmessige arvtaker. Spenningen mellom de to topper seg på et møte der Uday håner Hussein Kamal ved å kaste mat på ham.

Flukten til Jordan
Da det er tid for feiringen av syvårsjubileet for Iraks seier over Iran, er Hussein bekymret over situasjonen. Han bestemmer seg for å søke diplomatisk asyl i Jordan sammen med sine brødre og deres koner, Saddams døtre.

Om serien
Han er en av de mest beryktede diktatorer fra vår tid. Hans påvirkning på Irak og nabolandene førte til to kriger mot USA. Til slutt ble Saddam Hussein fanget og henrettet for sine krigsforbrytelser.

Hvor kom Saddam Hussein fra? Hvordan kom han til makten? Hvem var familien og hans fortrolige som han både stolte på og bedro? Hvordan var egentlig tiden da han regjerte?

En fire timers miniserie forteller historien om hva som skjedde i kulissene i Saddams hus. Hans private verden avsløres, og vi får hele historien om diktatorens vekst og fall.

Amerikansk/Britisk miniserie fra 2008
Produsert av: BBC / HBO
Originaltittel: House of Saddam
I rollene: Yigal Naor (Saddam Hussein), Shohreh Aghdashloo (Sajida Hussein), Philip Arditti (Uday Hussein) og Mounir Margoum (Qusay Hussein).
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 92 40 38 73 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice/ 815 65 900
Publikumssevice