Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. mars 2005 kl 19.30 Ut i naturen: Drømmen om villmarka

Ut i naturen med et barns åpne sinn


Asgeir Helgestad tar seerne med til villmarken slik han opplevde den da han var liten, og slik den hadde vært dersom drømmer kunne bli til virkelighet. I hans villmark kan det dukke opp en bjørn på myrkanten mens markduppen brått forsvinner under overflaten og alvene danser over skogstjernet.

- Da jeg var liten, trodde jeg at det fantes store, urørte villmarksområder i landet vårt, med et rikt dyreliv, sier Asgeir Helgestad.

Sterke opplevelser
For en guttesjel ble det sterke opplevelser i naturen, som kunne bli vel skremmende når fantasien fikk spille med på laget. Villdyrene var aldri langt borte, og som de fleste guttunger hadde Asgeir fått med seg bloddryppende historier om glupske rovdyr. Det var en skremmende illusjon, selv om han først og fremst var fascinert av alt det levende livet som fantes rundt ham.

Fra virkeligheten?
Denne dokufiksjonen vil nok fremkalle minner fra barndommen hos mange seere. Men Asgeir tar det kanskje litt lenger enn virkeligheten. Og det er da vi får svar på spørsmålet om hva slags villmark som finnes der ute. For kunne denne filmen vært hentet fra virkeligheten? Ja, men er like fullt en fiksjon.

Asgeir Helgestad
Naturfotografen Asgeir Helgestad har vunnet flere internasjonale fotokonkurranser, og har blant annet mottatt 1. og 2. pris i verdens største naturfotokonkurranse, Wildlife Photographer of the Year Competition. I 2002 vant han BBCs Newcomer Award med filmen "Villrein" ved verdens største naturfotofestival, Wildscreen. "Villrein" sendes i Ut i naturen neste tirsdag. I tillegg har Asgeir Helgestad fått Kulturdepartementets debutantpris for barne-og ungdomslitteratur.

Naturprogram fra Naturredaksjonen Program riks, Hordaland
Programansvarlig: Asgeir Helgestad, tlf: 92 60 38 16
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 terje.dale@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
Vises også i Nett-TV.