Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 mandag 24. desember 2007 kl 19.03 Det latterlige alvor - Arthur Arntzen runder 70 år! (R)

Det latterlige alvor - Arthur Arntzen

Hør Arthur Arntzen fortelle om sitt mangfoldige liv i samtale med Kjetil Lillesæter i NRK P1 julaften. (Foto: NRK/Tor Even Mathisen)
Hør Arthur Arntzen fortelle om sitt mangfoldige liv i samtale med Kjetil Lillesæter i NRK P1 julaften. (Foto: NRK/Tor Even Mathisen)
Arthur Arntzen ble 70 år i mai. I NRK P1
forteller den folkekjære humoristen om barndom,
oppvekst - og livet med og uten Oluf.


Egentlig er han journalist, men det er som forfatter
og særlig som Olufs far han har blitt kjent fra
landsende til landsende. I samtale med Kjetil Lillesæter
forteller han både om seg selv og sin "sivile" karriere og om samlivet med den harselerende og selvironiske Oluf som har fått hele Norge til å riste av latter.

Egentlig er Arthur Arntzen journalist, men det er som forfatter og særlig som Olufs far han har blitt kjent fra landsende til landsende.

Arthur Arntzen er oppvokst i fattigslige kår, men hans mor som han var nært knyttet til mente det måtte da bli ei råd. For Arthur kom ungdomslaget Freidig i Tromsdalen til å bli svært avgjørende for den livsvei han tok. Her traff han
både sin kone, Oluf så dagens lys for snart femti år siden og her ble han penset inn i journalistikken.

Vemod etter Oluf-opptredener
Han forteller at nervepåkjenningen foran opptredene som Oluf var så stor at han ofte kastet opp i forkant av forestillingene og etter at showet var over ville
han snarest mulig til hotellrommet hvor han koblet av med et glass melk, to brødskiver med syltetøy og ved å lytte til opptak av Ønskediktet fra radioen.

- Jeg kan ikke forklare hvorfor det kom et vemod over meg etter opptredene som Oluf, men slik var det uten at jeg kan si hvorfor, sier Arthur Arntzen i samtale med Kjetil Lillesæter i NRK P1 julaften.

NRK P1 - Julaften klokka 19.03 - 20.00.