Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. februar 2000 kl 20.30 Økotrim

Økotrim (ttv)

NRK1 torsdag 3. februar kl 20.30
Økotrim

Må slåss i retten for tilleggspensjonen

\"Økotrim\" fokuserer i kveld blant annet på tilleggspensjonen mange har gjennom jobben. Private bedrifter har 25 milliarder kroner i slike premiefond. Hva skjer med disse pengene dersom bedriften legger om virksomheten? Kan de ansatte føle seg trygge? Vi følger kampen om pensjonsmillionene i Centraltrykkeriet i Bærum.

Bedriften har pensjonsfond på seks millioner kroner, men direktøren vil kvitte seg med 100 ansatte. Nå slåss de oppsagte arbeiderne i retten for midler de trodde var deres tilleggspensjon.

Nye tider for 400 år gammelt formynderi
Tenk deg et barn som går med avisene hver dag et helt år, men som ikke får gjøre som han vil med pengene sine! Hvis umyndige har mer enn 30.000 kroner, kan de beslaglegges. Og arv og gaver er den hyppigste grunnen til at de unges penger havner på konto hos Overformynderiet, organet som har rett og plikt til å oppbevare umyndige menneskers formuer. Overformynderiet har bestått i 400 år, men nå vil Justisdepartementet modernisere formynderiet.
Mister reisefradrag fordi de gifter seg
Noen ganger kan kombinasjonen av to offentlige regelverk slå helt urimelig ut. Vi fikk brev fra et studentektepar som lurer på hvorfor gifte studenter diskrimineres i forhold til samboende studenter. I \"Økotrim\" får du se hvorfor det straffer seg for studenter å gifte seg, selv om ekteskapet står i fokus i familiepolitikken til denne regjeringen.

Ansvar ved skjulte feil
I 4. episode av økodramaet \"Gategourmet\" settes søkelyset på ansvar ved skjulte feil ved eiendomssalg. Carsten forteller om en venninne, Emilia, som har kjøpt en leilighet der hun oppdager fukt og lekkasje på badet etter to måneder. Selgeren, David, som ikke lenger bor i Norge, kjøpte leiligheten av Cato et halvt år tidligere. Hvem har ansvaret? Se \"Økotrim\" i kveld!

NRK1 torsdag kl 20.30

Redaktør og programleder: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Vaktsjef: Hedvig Bjørgum: tlf. 23045454, 64876893
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123