Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. mars 1999 kl 20.00 Advokatene

Advokatene (t)


NRK2 tirsdag 16. mars kl 20.00
Advokatene (27)

Rebecca vitner i drapssak

Rebecca ble truet på livet etter at hun var vitne til et ran der en butikkansatt ble skutt ned og drept. Nå er hun innkalt i rettssaken som eneste vitne.
På tiltalebenken sitter Luis Moreno, som Rebecca har utpekt som drapsmannen under en konfrontasjon. Påtalemyndigheten må innrømme at det ikke finnes et eneste fysisk bevis som knytter Moreno til udåden. Hele saken står og faller dermed på Rebeccas vitnemål, og mannens forsvarer utsetter henne for et nådeløst kryssforhør der han etter beste evne forsøker å diskreditere henne som vitne.
Imens står Ellenor i retten som forsvarer for en veskenapper. Snart oppdager hun at det er gått politikk i saken, som blir mye større enn hun kunne ha forestilt seg.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. Under den prestisjetunge prisutdelingen Golden Globe vant serien nylig prisen for beste tv-serie, beste mannlige tv- hovedrolle (Dylan McDermott) og beste kvinnelige tv-birolle (Camryn Manheim). I fjor ble serien tildelt hele tre Emmy-priser.
\"Advokatene\" er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.
NRK2 tirsdag kl 20.00

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Rebecca (Lisa Gay Hamilton).

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51