Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. november 2005 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Kryssende spor i Melbourne

Politiagentene: Peter Church (Peter Pelps) i den australske krimserien
Politiagentene: Peter Church (Peter Pelps) i den australske krimserien "Politiagentene". (Foto: Beyond Simson Le Mesurier)
Et år er gått siden politiagent Oscar Stone falt på sin post i Melbourne. Da Church oppsøker graven, oppdager han at Lauren som var sammen med Stone på den tiden han døde, også er der.

Samtidig spaner Leo Flynn på narkotikaforhandleren Ron Moore, en jobb han gjør i all hemmelighet for sjefen i narkotikapolitiet, Masters. Men Flynn liker dårlig at han må love å holde Church utenfor.

På politisentralen kommer Church ved et tilfelle over et video-opptak som viser at Masters overvåker Lauren. Da han prøver å oppsøke henne, oppdager han at det er Flynn som spaner på Lauren.

Raske hester, store penger
Church oppdager også en forbindelse mellom Ron Moore og Lauren, og at det er en viss Julian Doogan i byens hesteveddeløp-miljø som forsyner dem med narkotikavarene.

I et desperat forsøk på å holde Lauren utenfor narkotikapolitiets aksjonsradius prøver Church å avsløre Doogan.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers) er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben.

Ved starten på seriens 7. sesong er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Deres nye sjef er Luke Harris, og nye politiagenter er Christina (Chris) Dichiera og Leo Flynn.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "A horse is a horse"
Produsert av : Beyond Simson Le Mesurier
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Les mer:
http://www.stingers.tv/index2.html
http://www.tv.com/stingers/show/1387/summary.html


LENKER
  • http://www.stingers.tv/index2.html 
  • http://www.tv.com/stingers/show/1387/summary.html